האם חובה עלי להתחסן?
נושא החיסונים עומד על הפרק כבר מספר שבועות ולפני שבוע בדיוק הגיעו לישראל החיסונים הראשונים של חברת PFIZER . זה היה רגע היסטורי ומרגש לכל אזרחי ישראל. כרגע לא ניכנס לדון בשאלה האם זה חיסון טוב? האם זה חיסון בטוח? לכל השאלות האלו ענו כבר מומחים יותר גדולים מאתנו, אבל אנחנו כן נתעסק בשאלת "חובת החיסון". אם מישהו יכול לחייב אותנו בישראל להתחסן בניגוד לרצוננו?
נכון להיום, אין בארץ חוק "חובת החיסונים", וזה אומר שאף אחד אינו בעל זכות או יכולת לחייב אזרח ישראלי בישראל התחסן. אבל יותר ויותר כולם שומעים על "דרכון ירוק" שיינתן לאנשים, שיתחסנו ב2 מנות. האישור הזה בעצמם יקל על שגרה של אותם אנשים, שקיבלו חיסון. לדוגמה הם לא יצטרכו יותר להיכנס לבידוד במידה ונחשפו לבן אדם חולה בנגיף, הם לא יצטרכו לבצע בדיקה קורונה לפני הטיסות או לפני כניסה לאילת או ים המלח ועוד.
אבל מה קורה כאשר בחרנו לא להתחסן, האם מעסיק יכול לאסור עלינו להגיע לעבודה או לדרוש מעובדיו להתחסן? התשובה היא – לא, מכיוון שזה אסור לפי החוק. אבל המעסיק כן יכול לבקש ולעודד ללכת להתחסן. באותה מידה אסור למעסיק למנוע או לאסור כניסה לעובד, שלא מעוניין בחיסון, להגיע למקום העבודותו.
כמו כן ניתן לציין, שחל איסור על מעביד לפטר את העובד עקב אי ביצוע חיסון. כמו כן, העובד, אינו יכול להתנות את חזרתו לעבודה בכך, שחלק מהצוות אינו מחוסן. אבל במידה וזה מאוד מפריע לאותו עובד, אז אולי הוא יכול לשקול ולהחליט לעזוב את מקום העבודה הזה. במקרים האלו מאוד חשוב, שאותו עבוד ידע מה הזכויות שלו, האם מגיעים לו פיצויי פיטורין וכמובן מה החובות שלו ורק לאחר איסוף של כל המידע יקבל את ההחלטה.
אומנם, תחום של פיתוח חיסונים גרם לפריצת הדרך המשמעותית במיגור מגפות ולמרות שהוכיח וממשיך להוכיח את עצמו כל הזמן, עדיין יש לא מעט אנשים אשר לא סומכים ומסרבים להתחסן או לחסן את ילדיהם. ישנם מספר מדינות בעולם שבהן קיים חוק "חובת החיסונים" והן מקפידות עליו. בארץ המצב שונה ולא עשוי להשתנות בזמן הקרוב. לכן מאוד חשוב, שכל אחד יקבל החלטה מושכלת ונבונה בנושא החיסונים ובפרט בנושא חיסון קורונה.
דעות המומחים חולקים, ישנם כאלו שמדברים, שהשפעת החיסונים ניתן יהיה לראות לקראת המרץ ויש אחרים שמדברים על אפריל מאי, אבל מה שמשותף בכולם שהם מאמינים שככל שיתחסנו יותר אנשים כך גם חזרה לשגרה תהיה יותר מהירה.